De Geschiedenis van KSW- Reinette

De jaren 70

Begin jaren 70 startte de familie Trossèl op de Kanaalstraat 102 in Lisse "Reinette Expres Stomerij". De naam 'Reinette' werd door mevrouw Trossèl bedacht. Min of meer tegelijkertijd startte de familie ook stomerijen in Vleuten, Wormerveer en Pijnacker. Om deze 'warme stomerijen' van voldoende omzet te voorzien, bedacht de familie stomerij-depots. Deze shop-in-shop formule was een groot succes. Concurrenten keken dit idee af en deden hetzelfde.

De jaren 80

Begin jaren 80 consolideerde de familie de bedrijven. In dezelfde periode kwamen ook de families Wouts en Jansen in beeld; zij richtten uiteindelijk in de jaren 90 KSW- Reinette BV op. Wouts en Jansen waren collega's in de zaak van Trossèl in Lisse, gingen halverwege de jaren 80 hun eigen weg tot hun wegen elkaar kruisten begin jaren 90. Gedurende de 80er jaren begon familie Trossel langzamerhand bedrijven te verkopen. De stomerij in Vleuten werd als eerste verkocht, daarna volgden Wormerveer, Pijnacker en in 1987 Lisse. De Lissese stomerij werd overgenomen door familie Jansen.

 

De jaren 90

In 1993 richtte familie Wouts stomerij KSW in Zwanenburg op. Na kort overleg tussen de families namen Wouts en Jansen het besluit hun bedrijven samen te voegen tot KSW-Reinette BV. De "Reinette Expres Stomerij" aan de Kanaalstraat in Lisse werd verhuisd naar 2 gloednieuw ingerichtte panden op de Venenweg 10-12 in Zwanenburg, waar op nummer 10 al stomerij KSW ingericht was. Wouts en Jansen besloten in mei 1994 op de beurs voor Textile Cleaning in Frankfurt tot de aanschaf van 's werelds beste en grootste stomerij machine, de Böwe P 5100.

De jaren 2000 tot nu

Vriendschap, collegialiteit, vakmanschap en loyaliteit tussen de families, medewerkers en ex-medewerkers hebben KSW- Reinette tot een succesvol bedrijf gebracht. Ondanks een sterk veranderde stomerijmarkt verzorgt het moderne bedrijf nog dagelijks het reinigen, stomen, strijken en persen van bovenkleding en huishoudtextiel.